Primele informații despre Concursurile GastroPan 2020

Oportunități de promovare vor avea restaurantele, precum și companiile producătoare din domeniul panificației, patiseriei și cofetăriei, prin intermediul Concursurilor GastroPan, cea mai mare competiţie dedicată promovării inovaţiilor şi a talentelor din industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa, care se va desfăşura în perioada 12-14 martie 2020 la Arad, în cadrul expoziţiei GastroPan. Concursurile GastroPan aduc împreună cei mai talentaţi brutari, cofetari și bucătari autohtoni care își vor demonstra măiestria în fața unui juriu format din experți de talie mondială. Concursurile GastroPan sunt grupate în 3 secțiuni competiționale (PANIFICAȚIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE), în cadrul cărora juriul selectează lucrările care vor primi trofeele Pâinea Anului 2020 în România – industrial și artizanal, precum și Tortul Anului 2020.

COFETĂRIE – 12 martie 2020

Cofetăriile își pot demonstra priceperea în realizarea torturilor care participă la competiția pentru Tortul Anului – secțiune unde gustul, textura și inovația sunt prioritare – și, în același timp, pot să uimească juriul și publicul prin lucrări artistice realizate din pastă de zahăr sau ciocolată. Tematica la categoria Tort a secțiunii COFETĂRIE în 2020 va fi: Tort cu fructe indigene. Cofetarii artiști și decoratorii de torturi vor avea și ei posibilitatea de a-și demonstra talentul la categoriile Creație artistică din pastă de zahăr și Creație artistică din ciocolată, provocarea lor fiind realizarea creațiilor pe tema Minunile lumii. Promovarea lucrărilor câștigătoare aduce prestigiu atât specialiștilor care le-au realizat cât și companiilor din care provin.

PANIFICAȚIE-PATISERIE – 13 martie 2020

Cei mai buni brutari din țară și cele mai importante unități de producție de pâine se pregătesc pentru a prezenta, în cadrul Concursurilor GastroPan, inovațiile ultimului an – pâini speciale, cu un conținut nutrițional special și un ridicat grad de inovație. Atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine vor avea șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2020 în România, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. Tematica pâinilor artizanale va fi: Pâine și produse de panificație speciale pentru mic-dejun, adaptate tendințelor nutriționale actuale. În cadrul aceleiași secțiuni, Panificație-Patiserie, concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie pe care-l consideră potrivit pentru copiii care suferă de intoleranță la gluten, precum și în crearea de piese artistice din aluat de panificație pe tematica Orașele viitorului.

GASTRONOMIE – 14 martie 2020

La concursul de gastronomie, în categoria Preparate Culinare, concurenții pot participa individual sau în echipe. Echipele de bucătari au de prezentat un platou festiv cu preparate din pește sau fructe de mare pentru 8 persoane, precum și un preparat tradițional românesc din carne pentru 4 persoane (maxim 8 persoane) prezentat în mod autentic și un preparat de bază vegetarian pentru 2 persoane. La individual, participanții trebuie să pregătească finger food, două feluri gătite la rece și prezentate la rece și două feluri gătite la cald și prezentate la rece, ambele pentru 6 persoane, în total vor fi 24 piese (ingrediente la alegere, din carne de pește, pasăre, vânat, fructe de mare, vegetarian), precum și un meniu gourmet pentru 1 persoană, care cuprinde 5 servicii (gustare, supă, antreu cald, fel principal, desert). Concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot întrece talentele la categoria Sculptură în legume și fructe, unde vor trebuie să prezintă o piesă cu tematica Nuntă.

 

Produsele prezentate în cadrul Concursurilor GastroPan sunt promovate în presa națională și mass media, producătorii lor beneficiind de o promovare suplimentară. La nivel local, unitățile de producție care câștigă premii în cadrul GastroPan, au parte de o creștere de prestigiu și a numărului de clienți – prin recunoașterea calității produselor lor.

Mai multe detalii despre Concursurile GastroPan 2020 vor fi publicate pe website-ul GastroPan www.gastropan.ro, la secțiunea Concursuri, iar organizatorii vă stau la dispoziție la telefon: 0756-610.883, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe facebook