A Taste of the Garden nevű csokitorta lett 2018 tortája

A GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön, április 19-én kezdődött. A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának

versenyszámai zajlottak, melyre jobbnál jobb tortákat és szebbnél szebb csokoládéból és cukorpasztából készült művészi alkotásokat neveztek be Románia legtehetségesebb cukrászai. A nemzetközileg elismert szakértőkből álló zsűri kiválasztotta az Év Tortáját. 2018 Tortája a Taste of the Garden nevű csokitorta lett egy kekszalapú, mogyorós, mézes, olívabogyós, paradicsomos, tehéntúrós torta, amelyet Selaru Elena Doiniţa készített, a Crăiasa Munţilor cukrásza.

Az Év Tortája 2018 legjobb csokoládétortája

Idén a versenyzők csokoládétortákkal nevezhettek. Az idei év legjobb tortája mogyorós, olívás, korpás kekszlapból készült, keserűcsokoládé-krémmel, házi tehéntúróval, sárgarépazselével, kakukkfüves almás mákos tortalappal, paradicsom-moussal, mézzel, fehércsokoládéval, csokis mézes bevonattal. A tortát tehéntúrókorongra fektetett, kandírozott paradicsom és olíva crumble díszíti.

A versenyszám díjazottai:

• I díj: Selaru Elena Doiniţa – Crăiasa Munţilor, Felsőmoécs, Brassó megye
  • II díj: Şerbu Camelia Irina – Ana Pan SA, Bukarest
  • III díj: Ulman Mihaela Tatiana – Jászvásár
A legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotás témája: Románia Hagyományok Tükrében

A világszinten elismert szakmai zsűri a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotásnak járó díjat a konstancai Megasimitis cukrászának, Velniceriu Ionela munkájának ítélte oda. A díszmunkát a román Paparuda népszokás ihlette.

A versenyszám díjazottai:

• I díj: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Konstanca
  • II díj: Nistor Cristina – Belpan Srl, Szucsáva
  • III díj: Filip Anamaria – Vipp Fashion Srl, Barlád
Csokoládéból is készültek művészeti alkotások

A csokoládéból készült művészi alkotások témája idén a ”Hagyományok” volt. A legszebb díszmunkát a falusi, népviseletet viselő, dolgozó nő ihlette. A csokidíszmunkát a szucsávai Belpan Srl cukrásza, Nistor Cristina készítette.

A kategória díjazottai:

• I díj: Nistor Cristina – Belpan Srl, Szucsáva
  • II díj: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Barlád
  • III díj: Chiţu Vasile – Confiden Travel Srl, Hotel Ramada, Piteşti

Gratulálunk minden tehetséges cukrásznak, aki részt vett a GastroPan cukrászversenyein!

A GastroPan szakmai kiállítás 2018. április 19-21 között (csütörtök, péntek, szombat), 10-től 18 óráig várja látogatóit, április 22-én, vasárnap 10-től 16 óráig. A kiállítás meghívóval és belépőjeggyel látogatható. A belépő a kiállítás hivatalos honlapján (www.gastropan.com) tölthető ki és letölthető.

További részletekért, belépőjegyekért, képekért és videók megtekintéséért kérjük, látogasson el a www.gastropan.ro honlapra, vagy keresse a szervezőket a +40266-219.392-es, +40733-313.043-as vagy +40733-313.042-es telefonszámon vagy e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A 10. GastroPan nemzetközi kiállítás 2018. április 19-22 között zajlik Marosvásárhelyen. A kiállítás B2B típusú és az érintett területeken dolgozókat célozza meg. Több száz nemzetközi beszállító cég találkozik itt több ezer látogatóval - a sütőipar, cukrászat, csokoládéipar, fagylaltkészítés, közétkeztetés, kávé, gasztronómia és vendéglátóipar vállalkozóival, menedzsereivel, szakmabeliekkel.